rbwoojym

McCarthy Residence / Stanley Saitowitz | Natoma Architects

By on June 17, 2021

first_img Photographs “COPY” Save this picture!© Rien van Rijthoven+ 12 Share ArchDaily Year:  Architects: Stanley Saitowitz | Natoma Architects Inc Year Completion year of this architecture project CopyHouses, Adaptive Reuse•San Francisco, United States ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/38171/mccarthy-residence-stanley-saitowitz-natoma-architects Clipboard Houses United Statescenter_img McCarthy Residence / Stanley Saitowitz | Natoma ArchitectsSave this projectSaveMcCarthy Residence / Stanley Saitowitz | Natoma Architects McCarthy Residence / Stanley Saitowitz | Natoma Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/38171/mccarthy-residence-stanley-saitowitz-natoma-architects Clipboard Projects “COPY” Photographs:  Rien van RijthovenText description provided by the architects. A robust Mission district industrial building, built in the 1930’s, has had many lives. First as a Lucky Strike warehouse, later an auto repair shop, and then in the 80’s the Capp Street Project Gallery. During the dot com era it was dolled up as a software company. Clive McCarthy bought the building in 2006 for his art factory and residence. Save this picture!© Rien van RijthovenRecommended ProductsWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionWindowsRodecaAluminium WindowsWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedOur project involved the restoration of the original industrial warehouse and the removal of ugly mid 90’s additions, and the insertion of contained set elements of entry, powder room, kitchen, bathrooms, bedrooms, fireplace, and laundry to create a domestic landscape within the generous 10,000sf industrial space. These set pieces are smooth and refined, and contrast sharply with the rustic original building. To quiet the existing jagged backdrop, gray stain and paint are used as a camouflage which synthesize the disparate materials and elements. Save this picture!© Rien van RijthovenThe main studio is contained in a secluded space at the rear of the first level. Sometimes works spills out and occupies the lower level and central two-story volume. A series of spaces on the upper floor form a circuit around this volume. The living room is above the garage, at the street front, and flanked by a study and guestroom. A long dining room table continues to become the kitchen Island. Across the void is the laundry and another guestroom. The master suite occupies the rear of the building, with a sparkling white tub and sink area, and a shortcut to the studio below. A new central stair hangs in the void and links the work level to the living level above, and a rooftop garden at the top.Save this picture!© Rien van RijthovenProject gallerySee allShow lessRichard Rogers wins Stirling Prize for Maggie’s CentreArticlesNamba Parks / The Jerde PartnershipArticles Share 2007 CopyAbout this officeStanley Saitowitz | Natoma Architects IncOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentAdaptive reuseSan FranciscoInteriorsHousesUnited StatesPublished on October 19, 2009Cite: “McCarthy Residence / Stanley Saitowitz | Natoma Architects” 19 Oct 2009. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

Continue Reading