pyfkzesm

Patio House / 24 7 Arquitetura

By on June 17, 2021

first_img Area:  333 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” CopyAbout this office24 7 ArquiteturaOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSustainabilityResidential ArchitectureBrazilPublished on November 28, 2019Cite: “Patio House / 24 7 Arquitetura” [Casa Pátio / 24 7 Arquitetura] 28 Nov 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Brazil 2017 Patio House / 24 7 ArquiteturaSave this projectSavePatio House / 24 7 Arquitetura CopyHouses, Sustainability•Jaguariúna, Brazil ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/929265/patio-house-24-7-arquitetura Clipboard Houses ArchDaily “COPY” Year:  Photographs Architects: 24 7 Arquitetura Area Area of this architecture project Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/929265/patio-house-24-7-arquitetura Clipboard Patio House / 24 7 Arquitetura Photographs:  Adriano PacelliAuthors:Gustavo Tenca, Giuliano Pelaio, Inácio CardonaProject Team:Nicolas Meireles, Aline Borba, Victor Buzim, Gabriel Von ZubenStructural Project:WGA engenhariaMep Project:Solar engenhariaLandscape Project:Leticia Fortuna PaisagismoLand Area:1194 m²City:JaguariúnaCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Adriano PacelliRecommended ProductsDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82Text description provided by the architects. The clients had defined: the house would have a great central yard and it would develop itself around it. A wide lot, around 1.200m², was acquired and, for our luck, we were responsible to materialize this project. Admirers of the exposed concrete, landscape and nature in general, we soon realized that we would have the support to all of our ideas that would result in an increase of the sustainability aspect of the project.Save this picture!© Adriano PacelliWe stimulated that the house should be distributed on the ground floor, since there was no reason to deliberate something different from that given the wide lot and the relatively compact needs program. We could not forget the extensive views of the condominium and that was the reason the idea of making a great roof garden on the slab came up, with external independent access for the appreciation of the surrounding views.Save this picture!© Adriano PacelliIt is known that the proper site of a house in the lot, regarding the sun, is a vital decision in order to enable the thermal comfort of the project. That is the reason why the yard, project site protagonist, opens itself southeast, the rooms are facing the northeast and the living room volume, also southeast directed, helps to cast a shadow in part of the yard as the sun goes down. The site is distributed in a U-shape, sectoring different uses to each volume: service, social and familiar. This last one is 1 meter above the house level and grants even more privacy to the bedrooms.  Save this picture!© Adriano PacelliSave this picture!Section B – Bioclimatic SummerSave this picture!© Adriano PacelliThe house of 330m² has a simple program besides the 4 suites. With no swimming pool nor leisure area defined by a covered space, a different request was highlighted: a charcoal American grill should be in the yard, along with an outdoor furniture that could comfortably accommodate the family, making the uncovered yard the real living room, but even nicer, since this one is open-air. The horizontal volume of the house integrates the wide eaves that surround the façades and are essential to the protection against solar radiation, providing shady areas and, consequently, a raise on the thermal comfort inside the building.Save this picture!© Adriano PacelliThe board-formed concrete is sovereign on the residence. Made in an experimental way by the construction team, the client approved the quality of a wall prototype made in the beginning of the construction, being adopted later as coating for the whole house: walls, ceiling, flooring, all elements apparent and definitive. Once the mold was removed, only the treatment of the material by a specialized team remained. It does not require maintenance, painting, gypsum ceiling, roughcast, plaster, nothing. It is ready as soon as it is unmold.Save this picture!© Adriano PacelliThe house has a 10.000L cistern in order to water the gardens and the green roof and also has the generation capacity of 5.372 kW/year, equivalent to approximately 420kW/month.Save this picture!© Adriano PacelliProject gallerySee allShow lessNova Serrana Chapel / Kruchin ArquiteturaSelected ProjectsMas de Lucia Extension / Cristina Moya ArquitectaSelected Projects Share Save this picture!© Adriano Pacelli+ 35Curated by Matheus Pereira Sharelast_img read more

Continue Reading