nkkdghkm

TH House / DANstudio

By on June 17, 2021

first_imgPhotographs:  Quang Dam Manufacturers Brands with products used in this architecture project 2017 CopyAbout this officeDANstudioOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHanoiVietnamPublished on August 18, 2017Cite: “TH House / DANstudio” 17 Aug 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogWoodTechnowoodPergola SystemsWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCommunications2NIntercom – 2N® IP BaseSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE Pyramid/HippedConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMWood Boards / HPL PanelsBruagWall Cladding – MDF Perforated PanelsStonesMikado QuartzQuartz Slab – ClassiqueFloorsFranken-SchotterFlooring Panels – Dietfurt LimestoneWindowspanoramah!®ah! CornerFittingsSaliceStorage Accessories – Excessories, Pull- outArmchairs / Couches / Futons / PoufsEmuSeating System – TamiMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?多枝绿植出墙来 TH House / DANstudio是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Vietnam “COPY” TH House / DANstudioSave this projectSaveTH House / DANstudio “COPY” Projects TH House / DANstudio CopyHouses•Hanoi, Vietnam Lead Architects: Architects: DANstudio Area Area of this architecture project Manufacturers: Formica, Dong Tam, Vietnam-Italy Steel ArchDaily Area:  77 m² Year Completion year of this architecture project Duc Nguyen, Phung Minh Nguyet ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/877943/th-house-danstudio Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/877943/th-house-danstudio Clipboard Houses Photographs Year:  Save this picture!© Quang Dam+ 19 Share Engineer:Thang NguyenCity:HanoiCountry:VietnamMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Quang DamRecommended ProductsWoodEGGERLaminatesDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsText description provided by the architects. The TH House is located at a new urban area in the outskirt of Hanoi. The house is a very popular type of house in Vietnam that the main structure was already built by the developer of the whole area. The people buying this kind of house usually need to do the “finishing” work before moving in. But the skeleton of the house itself causes a lot of problems, mostly related to natural ventilation and lighting. So the question for the architect is how to finish the construction to simultaniously solve all the problems coming from this skeleton and have a humble difference while still keeping the same structural elements to the surrounding houses.Save this picture!© Quang DamThe solution comes first from the interior space. The architect proposed to cut over some floor slabs, creating more vertical connections from the first floor to the roof level. This way inserts two others internal tubes bringing natural ventilation and lighting deep inside the house. The residents have more freedom to interact physically to each other through these open spaces.Save this picture!© Quang DamSave this picture!DiagramSave this picture!© Quang DamTo strengthen the connection between the floors, the material of flower tile is used continuously from the wall of one tube to the floor next to another tube, exiting at the facade of the house. This solution of using material blurs the space vertically and horizontally, connecting all floors in a direct and physical way.Save this picture!© Quang DamSave this picture!DiagramSave this picture!© Quang DamThe house location is not far from a noisy rail track and the front elevation faces harsh sunlight at the noon time. Thus a system of aluminum screen with “balconies” is used for the facade. It creates a new protecting skin wrapping the entire outer surface, while still has some openings to bring nature to the house. The “green balconies” use the trees mostly taking from the green area in front of the house.Save this picture!© Quang DamSave this picture!DiagramSave this picture!© Quang DamAt the space on the second floor between the two new tubes, a reading room is inserted with high level of flexibility. By using a group of cubes at different ways, the residents can read books, work, sleep, play as a group or watch movies together on different gestures… The platform and the shelf not only can store things but also create a frame for people to do unlimited activities on their own way.Project gallerySee allShow lessClub Med Shanghai Office / 100architectsSelected ProjectsHall of Literature & Garden at Taizhou High School / Architectural Design & Research…Selected Projects Sharelast_img read more

Continue Reading