vtnbwznl

“sue&til” – New City of Wood Housing / ARGE suetil + weberbru…

June 17, 2021

first_img Lead Architects: CopyMixed Use Architecture, Housing•Winterthur, Switzerland Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Mixed Use Architecture Save this picture!© Beat Bühler+ 30Curated by Paula Pintos Share “sue&til” – New City of Wood Housing / ARGE suetil + weberbrunner architekten ag + Soppelsa ArchitektenSave this projectSave“sue&til” – New City of Wood Housing / ARGE suetil + weberbrunner architekten ag + Soppelsa Architekten ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/929677/sue-and-til-nil-new-city-of-wood-housing-arge-suetil-plus-weberbrunner-architekten-ag-plus-soppelsa-architekten Clipboard “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/929677/sue-and-til-nil-new-city-of-wood-housing-arge-suetil-plus-weberbrunner-architekten-ag-plus-soppelsa-architekten Clipboard CopyAbout this officeARGE suetilOfficeFollowweberbrunner architekten agOfficeFollowSoppelsa ArchitektenOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsMixed Use ArchitectureResidential ArchitectureHousingWinterthurOn FacebookSwitzerlandPublished on December 06, 2019Cite: ““sue&til” – New City of Wood Housing / ARGE suetil + weberbrunner architekten ag + Soppelsa Architekten” 06 Dec 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” ARGE suetil – weberbrunner architekten ag + SOPPELSA ARCHITEKTEN “sue&til” – New City of Wood Housing / ARGE suetil + weberbrunner architekten ag + Soppelsa Architektencenter_img 2018 Switzerland Photographs:  Beat Bühler Manufacturers Brands with products used in this architecture project Manufacturers: AutoDesk, Glutz, Hamotec, Kone, Pamax, Regent, Schenker Storen, Storama, Zumtobel, Adobe Systems, Alucobond, Implenia Holzbau, Microsoft Office, Sanica, Schweizer Year:  Projects Photographs Architects: ARGE suetil, Soppelsa Architekten, weberbrunner architekten ag Area Area of this architecture project ArchDaily Design Team:ARGE suetil – weberbrunner architekten ag + SOPPELSA ARCHITEKTENClients:Allianz Suisse Immobilien AG, Implenia Schweiz AG, WinterthurEngineering:Timbatec Holzbauingenieure Schweiz AG, Dr. J. Grob & Partner AGLandscape:Lorenz Eugster Landschaftsarchitektur und Städtebau GmbHConsultants:BAKUS Bauphysik und Akustik GmbHCity:WinterthurCountry:SwitzerlandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Beat BühlerText description provided by the architects. Weberbrunner in collaboration with soppelsa architekten won the commissioned study “Housing development with commercial areas in Neuhegi, Winterthur” in November 2013. According to the tender, around 300 residential units, ground floor public-oriented commercial space, and an underground car park with around 200 parking spaces were to be built on two plots.Save this picture!© Beat BühlerThe meandering perimeter block figure creates an urban pocket park on Sulzer-Allee, defines an inner courtyard divided into three areas, and forms the final key element in the “hybrid cluster” master planning scheme.Save this picture!Ground floor plan 1.1000Save this picture!Section 1.1000Through the pronounced terracing of the two upper penthouse floors, the building is classically divided into three sections: the extra-high ground floor as plinth, two to three full storeys of apartments with loggias, and the shifting terrace apartments on the fourth and fifth floors. As a result, the building volume is particularly structured and the facades are brought to life. The loggias were reinterpreted; by adding windows, the loggia becomes an extension of the living area with year-round usability. An intermediate climate is created within the insulated perimeter allowing the loggia to be used as an exterior space in summer and as a sunroom in winter.Save this picture!© Beat BühlerSave this picture!© Beat BühlerThe basement, ground floor and staircases are constructed in cast-in-place concrete. The remaining floors and exterior walls are built in wood. The facades use storey-high windows of varying widths to subtly animate the building. By slanting the window reveals to the outside, the rooms behind are especially well lit. The floor-to-ceiling proportions resemble French balconies and allow the residents to step directly up to the facade.Save this picture!© Beat Bühler180 different apartments – 80 percent rented, 20 percent owner-occupied – and a mix of typologies lends the former industrial site in Winterthur-Neuhegi a new residential character. “sue&till” is currently the largest timber construction in Central Europe.Save this picture!© Beat BühlerProject gallerySee allShow lessHeatherwick Studio Releases Renders of the Lobby Pavilion at Lantern HouseArchitecture NewsThe World’s Most Influential Events and Awarded Architecture in 2019ArticlesProject locationAddress:Sulzer-Allee 71-87, Ida-Sträuli-Strasse 39-49, Else-Züblin-Strasse 66-78, 8404 Winterthur, SwitzerlandLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Area:  53000 m² Year Completion year of this architecture project last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *